Toine van Dijk – Offroad rijden met iedere motor

Toine van Dijk heeft jarenlange ervaring als motorcrosser, endurokampioen, motorfietsmonteur, gediplomeerd mx trainer, bondscoach en testrijder van Noppennieuws. Een echte liefhebber die ook al jaren met veel plezier offroadcursussen verzorgt voor allroad rijders van alle niveau’s.

Tijdens Discover Overland 2017 gaf Toine al een demonstratie en dit jaar is hij terug! Hij geeft een interactieve workshop waar de fijne kneepjes van het offroad rijden voorbij komen. Hij geeft aandacht aan rijhouding, behendigheid, technische tips en nog veel meer. Een leerzame workshop voor iedereen die doorrijdt als het asfalt stopt.

Paneldiscussie – Papierwerk en grensovergangen

Heb ik een Carnet de Passage nodig voor Zuid-Amerika? * Waar kan ik mijn visa’s aanvragen? * Wat is een LOI? * Heb ik een tweede paspoort nodig?* Hoe kies ik de juiste grenspost? * Wat te doen met corrupte officials? * Heb ik een fixer nodig bij grensovergangen?

Grensovergangen en papierwerk, voor sommigen is het deel van het avontuur, voor anderen een administratieve nachtmerrie die voor flinke hoofdpijn zorgt. Ons panel van ervaren reizigers delen hun beste tips met jullie. Na een korte introductie krijgen deelnemers tijdens deze interactieve workshop uitgebreid de tijd om alle mogelijke vragen te stellen over papierwerk en grensovergangen. We nemen je zorgen weg zodat jij gewoon kunt genieten van je reis! Vorig jaar een groot succes en daarom dit jaar terug op het menu.

Jo – GPS en navigatie workshop

Jo heeft een overvloed van ervaring met verloren rijden, zowel dicht bij huis als in verre einders. Tijdens de GPS en Navigatie Workshop zal hij verschillende benaderingen van navigatie-uitdagingen bespreken, zowel traditionele als moderne elektronische.

Soms is het leuk om verloren te rijden en onverwachte dingen te ontdekken, maar op een bepaald moment moet je toch uitzoeken waar je bent en waar je heen wilt. Wat zijn je opties? En hoe ga je om met lokale input en kennis bij het vragen naar de weg? Ontdek het op de Discover Overland Meeting!

Roel Bremmers – Motorband vervangen onderweg

Na het geweldige succes van vorig jaar is Roel dit jaar terug voor de workshop band vervangen! Het repareren en verwisselen van banden langs de kant van de weg kan fysiek een van de zwaarste reparaties zijn. Roel deelt zijn ervaringen met zowel tube en tubeless reparaties onderweg, in de hoop nog een obstakel uit de weg te nemen voor de start van die levens veranderende reis.

Roel vertrok 8 jaar geleden uit Nederland voor een motorreis rond de wereld. Hij reed zijn Honda Africa Twin in Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid America. Als "Low Budget" reiziger verrichtte Roel al zijn motor onderhoud zelf en leerde zijn vriendin om haar Transalp te onderhouden

PS Tegelijk met deze workshop vindt de workshop voor het vervangen van een auto band plaats.

Tyre changing workshop

Albert Oosting – EHBO Onderweg

Albert is er al bij op Discover Overland sinds 2017 en is nu terug met opnieuw een EHBO workshop. Een praktische training.

Albert Oosting ontdekte al op vroege leeftijd het plezier van tweewielers. De onverharde paden in Drenthe zijn voor hem bekend terrein. Beroepsmatig geeft Albert al jaren EHBO training. Door zijn achtergrond bij Defensie is hij expert wat betreft het inzetten van EHBO in afgelegen gebieden: waar je medische kit beperkt is en professionele hulp ver weg. Sinds vorig jaar combineert hij zijn liefde voor motoren en reizen met zijn kennis als EHBO-trainer via Adventure Shield waarmee hij een groot aantal cursussen aanbiedt.