Martin Bruckner – Onderweg (“Auf dem Weg”)

Martin Brucker uit het Zwarte Woud in Duitsland reisde 6,5 jaar over de hele wereld met zijn vertrouwde BMW G650 Xchallenge en reed 255.067 km door 70 landen

Na 9,5 jaar als docent houtbewerking te hebben gewerkt in Ethiopië, wilde ik graag een baan zoeken in Zuidoost-Azië. Ik wilde 12 tot 18 maanden met mijn motor reizen naar Zuidoost-Azië en een beetje verder om mijn nicht in Australië Brisbane te bezoeken. 20 maanden later kwam ik aan in Australië (nadat ik door Iran, Syrië, Soedan, Jemen, Tibet, China en Vietnam was gereisd). Ik had sollicitatiegesprekken in Laos en Vietnam en kreeg een baan aangeboden als docent houtbewerking in Laos. Tegen de tijd dat ik de baan kreeg, was ik al 4 maanden op reis in Australië en moest ik een beslissing nemen - de baan aannemen of doorgaan met reizen. Om eerlijk te zijn, het was een makkelijke beslissing - ik bleef rijden.

Vanaf daar is mijn reis regelmatig verlengd, naar weer een ander continent (Zuid-Amerika), een ander land (Cuba) of gewoon om opnieuw op het lenteseizoen te wachten. Op een punt in mijn reis bedacht ik dat het heel gaaf zou zijn om op twee wielen terug te rijden naar Duitsland (het Zwarte Woud), dat wil zeggen op dezelfde motor als waarop ik was vertrokken. Na zes continenten en ongeveer 70 landen kwam ik thuis in het Zwarte Woud, terug op de plek die ik 6,5 jaar daarvoor verliet - Welschensteinach, op de drempel van mijn moeders huis.