Joost en Marijke op reis – Iran Overland 2016

Joost en Marijke reizen sinds 2009 met een 4x4 . Tijdens eerdere reizen naar Chili en Botswana raakten ze besmet met het 4x4-virus. Zo'n wagen brengt je  toch net iets verder dan de gebaande paden en dichter bij de natuur. Aanvankelijk reisden ze met een als camper omgebouwde Landcruiser HZJ75. Daarmee trokken ze o.a. 5 maanden naar Zuid-Amerika.

In 2012 ruilden Joost en Marijke de Landcruiser in voor een Toyota Hilux met een Exkab camperunit: hun 5-sterren hotel op wielen. Daarmee reisden ze in 2016 dan gedurdende 4 maanden door Iran, Armenië en Georgië. Deze landen hebben hen enorm verrast in positieve zin. Alles wat je hoort over Iran in de media valt niet te rijmen met de gastvrijheid die je er ontmoet. Ook Georgië heeft hen positief verrast. Prachtige natuur, gastvrije bevolking, ruige wegen en heerlijk wild kamperen.

Naast hun drukke banen lukt het Joost en Marijke toch om de paar jaar een paar maanden op reis te gaan. Een absoluut voorrecht. Dit geeft hen de gelegenheid landen te verkennen waarvan ze eigenlijk niet weten hoe het er echt is. Volgend jaar gaan ze daarom 4 maanden op pad naar Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Tadzjikistan en Kirgizië.

Tijdens Discover Overland vertellen Joost en Marijke jullie graag waarom het de moeite waard is naar Iran af te reizen!