Martin Brucker – Onderweg (Auf dem Weg) deel 2

Van Ushuaia, Argentinië tot Dead Horse, Alaska, door Rusland, Mongolië en Centraal-Azië terug naar Duitsland - 3 1/2 jaar op weg naar huis.

Martin Brucker reisde van maart 2010 tot oktober 2016 de hele wereld rond op zijn vertrouwde BMW G650 Xchallenge. Hij legde ongeveer 255.067km af en doorkruiste ongeveer 70 landen "Auf dem Weg" naar zijn thuis in het Zwarte Woud, Duitsland.

Martin Brucker heeft 6 1/2 jaar de wereld rondgereisd en heeft ongeveer 70 landen doorkruist over alle continenten. Het kostte hem drie jaar helemaal naar het zuiden tot Ushuaia in Argentinië - het zuidelijkste dorp ter wereld. Op Discover Overland 2018 presenteerde hij zijn drie jaar durende reis van Duitsland naar Ushuaia, Argentinië.

Dit jaar zal Martin het tweede deel van zijn reis presenteren, terug naar Duitsland. 3 1/2 jaar op weg naar huis: zijn verhaal begint in Ushuaia, Argentinië. Hij neemt je mee helemaal door de Amerika's en Cuba naar Dead Horse in Alaska. Daarna keert hij terug zuidwaarts naar Gibson aan de Sunshine Coast in de buurt van Vancouver, waar hij de winter doorbracht. In maart 2016 verscheepte hij zijn motorfiets naar Vladivostok, Rusland. Vandaar ging het westwaarts door Rusland, Mongolië, Kirgistan, Tadzjikistan, Oezbekistan, Kazachstan en de Baltische staten terug naar Duitsland.

Onderweg kreeg Martin te maken met enkele obstakels. Hij ontwrichtte zijn schouder bij een crash in het regenwoud in het noorden van Argentinië. Hij verloor de helft van een tand tijdens het eten van een pizza in La Paz, Bolivia, wat eindigde in een bezoek aan de lokale tandarts voor een ontzenuwing. Hij had enkele koppelingsproblemen in Argentinië en moest zijn distributieketting vervangen in Panama City. In Canada en Alaska stond hij oog in oog met beren en elanden. Martin vertelt je hier alles over in zijn presentatie op Discover Overland 2019.

Website: Auf-dem-weg

Facebook : Martin Bruckner