Fanette Bossuyt – Avonturen en verhalen van een (onervaren) solo reiziger aan de andere kant van de wereld

Hallo, ik ben Fanette Cyclette van Eyes & Tyres, een 34-jarige Française die op enkele reis vertrok en motor ging rijden down under… gewoon om te zien hoe anders het leven kan zijn wanneer dromen werkelijkheid worden!

NIEUW-ZEELAND / Op een dag besloot ik mijn spullen in dozen te pakken, mijn baan op te zeggen en afscheid te nemen van mijn familie en mijn vrienden. Zo verliet ik Europa 4 jaar geleden en vloog naar Nieuw-Zeeland met een vaag idee maar zonder plannen. Een jaar lang zigzagde ik rond de twee eilanden op een BMW 650 GS, ongeacht de weg- en weersomstandigheden, kampeerde in de bosjes en brak enkele botten tijdens mijn eerste off-road ritten. Na 26 000 kilometer en honderden verbazingwekkende ontdekkingen in prachtige landschappen, nam ik een ander vliegtuig om over de sloot te gaan… naar Australië!

OZ / De 3 maanden die gepland waren, werden 3 jaar. Omwille van de uitgestrektheid van het land, omwille van covid, en om andere redenen zoals de noodzaak om de reis te financieren of om mijn oude beschadigde Suzuki dr650 te herstellen.
Ik heb 76 000 kilometer door dit gekke land gereden… en ik ben nog steeds niet klaar !

Ik begon deze reis zonder ervaring, bijna zonder rijvaardigheid en zonder mechanische kennis. Maar vooral zonder zelfvertrouwen. Ik was bang, maar vastbesloten om het te proberen. En ik ben vaak gevallen – nog steeds. Ik huil soms en ik lach vaak. Ik flip en geef niet op.

Rijden en al die mensen onderweg ontmoeten is de opwindendste ervaring. Anderen aanmoedigen om hun gevoel te volgen en te proberen hun passie te verwezenlijken door mijn eigen reis te delen is absolute opwinding en vreugde!

Fanette Cyclette
Fanette Cyclette
Fanette Cyclette
Fanette Cyclette
Fanette Cyclette
Fanette Cyclette