Nick & Beernt – Driving the scenic route

Wij zijn Beernt Berghuis en Nick Rogmans en zoals zo veel gekke verhalen begon die van ons ook ooit in een kroeg met een biertje (of misschien twee). Met kinderlijke naïviteit vertrokken we met onze Golf 2 richting het oosten en 232 dagen later stonden we trots in Singapore. Bij vertrek gaf de teller al 327.000 kilometer aan, en aan het einde van de reis konden we daar gerust 40.000 kilometer bij optellen.

Deze bizarre roadtrip ging door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan, Azerbaijan, Iran, Pakistan, India, Nepal, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja, Maleisië en Singapore.

De oude Golf 2 met z’n 1.6 dieseltje die ooit 55 pk produceerde heeft het verrassend goed vol gehouden. Zelfs een botsing met een Audi Q7 in Polen, 20 lekke banden, een kapotte dynamo, een losgerammelde accu, en nog wat andere mankementen, waren niet genoeg om de Golf te stoppen.

De landschappen van de Pamir Highway, de schitterende natuur in Kirgizië, en de gastvrijheid van de mensen in Iran waren enkele hoogtepunten van de reis. Maar elk land had weer nieuwe avonturen te bieden waardoor het te veel zijn op allemaal op te noemen.

We hebben zoveel mogelijk gekampeerd aangezien we dat leuk vinden. We hadden genoeg uitrusting bij ons en konden drie weken overleven op onze voorraad blikvoedsel, als we maar water hadden. In de grote steden hebben we voornamelijk gebruik gemaakt van hostels en homestays waar wel elke keer weer nieuwe mensen ontmoeten.

Tijdens Discover Overland nemen we je mee op reis en herbeleven we de reis naar Singapore.